Suomi - Svenska

MOPORALLI KILPISJÄRVI – HELSINKI TOUKOKUUSSA 2007

Pohjoisen poliisin Markku Hotin ideoima moporalli Kilpisjärveltä Helsinkiin ajettiin sateisessa ja tuulisessa säässä toukokuun puolivälissä 2007. Mukaan oli ilmoittautunut viisi mopoilijaa: Markku Hotti Keminmaalta Tunturilla, kolmikko Heimo Harju, Hannu Rantanen Tuntureilla ja Antti Kotiaho Soliferilla Jämsästä sekä Kalevi Heikkinen Tunturilla ja KTM Camping-mopolla Lahdesta.

Aamulla 15.5. kello 8.00 mopoilijat lähtivät Kilpisjärven leirintäalueelta kohti etelää. Kuitenkin Kalevi Heikkinen ja Unto Rönkkönen Päijät-Painon huoltojoukoista lähtivät mopoilla pohjoiseen tavoitteena Skibotn. Heli Rönkkönen ajoi Hiace-huoltoautoa ja kuvasi matkalla tapahtumia ja maisemia.

Jäämereltä palattua takaisin Kilpisjärven leirintäpaikalle alkoi kello 15.00 mopoilu kohti etelää tarkoituksena tavoittaa yhtämittaisella ajolla aamulla lähteneet. Se ei onnistunut. Torniossa etujoukko oli mennyt nukkumaan. Takana kiitänyt mopo ja huoltoauton Unto ja Heli ajoivat ohi tietämättä tästä. Toista vuorokautta kaasukahvaa kääntäen matka päättyi lepotaukoon vasta Lahdessa.

Ongelmallisissa olosuhteissa pienellä kaksipyöräisellä moottoriajoneuvolla ajettu seikkailu tuntuu todellisena vain sille, joka itse on sen kokenut. Jos tällaisenkin matkan läpi Suomen vesisateessa ja vastatuulessa mopon kyydissä köröttelee vain pienin tankkaustauoin ja toteaa vielä senkin jälkeen mopoilun olevan kivaa, tyyppi lienee löytänyt rakkauden johonkin käsittämättömään maailmaan. Sen voi voittaa vain vielä suurempi rakkaus. Mikä se sitten itse kunkin kohdalla lienee?

Omasta puolestani haluan kiittää kaikkia mukana ajaneita ja matkan aina Helsinkiin asti selvittäneitä mopokavereita yhteisestä todella mieleenpainuneesta taipaleesta. Parhaimmat kiitokset myös saamastani Päijät-Painon ja muiden sponsoreiden tuesta! Vaikka olisi yksin korvessa, turvallisuuden tunne voittaa mahdolliset pelontunteet tietäen olevansa koko ajan avunsaannin ulottuvissa.

Kalevi Heikkinen