Suomi - Svenska

Käyttöohje

EPOKSIHIERTOMASSA EP 6000
Olosuhteet: Uuden betonin on oltava vähintään 4 viikkoa vanha. Betonin kosteus saa olla korkentaan 97% suhteellisena kosteutena tai 4 paino-%. Lattian, ilman ja pinnoitteen lämpötilan on oltava yli +15°C, mielellään +20 °C. Ilman suhteellisen kosteuden tulee olla alle 80%.
Pinnoitettava pinta: Pinnan tulee olla puhdas ja kuiva. Vanha maali, rasva, lika ja betoniliima on poistettava. Paras alusta saadaan sinkopuhalluksella tai jyrsinnällä.
Pohjustus: Betonipinta kyllästetään Epoksipinnoitteella LP 2 tai EP 10 kahteen kertaan. Toisen käsittelyn yhteydessä kylvetään tuoreelle pohjustusepoksille hiekkakarhennos. Annetaan kuivua vähintään 6 tuntia (LP 2) tai 12 tuntia (EP 10).
Esitasoitus: Mikäli lattiassa on yli 5 mm syviä koloja, halkeamia jne. suorita niiden esitasoitus EP 6000 ja hiekan seoksella.
Massaus: EP 6000 hartsi ja kovete sekoitetaan oikeassa sekoitussuhteessa. Joukkoon sekoitetaan väri- tai luonnonhiekkaa, raekoko 0,7-1,2 mm, 3-kertainen määrä tilavuusosina. Massa levitetään säätölastalla halutun vahvuiseksi.
Jalkalistat: Jalkalistat pohjustetaan EP 6000 massalla ja massataan tiksatulla EP 6000 hiertomassan ja hiekan seoksella.
Lakkaus: Mikäli massauksesta jää häiritseviä reikiä pintaan tai epätasaisesta hartsi- hiekkasuhteesta johtuen hartsia on noussut pintaan lammikoina, viimeistellään pinta yhdenmukaiseksi kevyellä lakkauksella. Lakkaus suoritetaan mohairtelalla LP 2 epoksilla tai runsaasti ohennetulla EP 6000:lla, aikaisintaan 12 tuntia massan levityksestä.
Työvälineiden pesu: Pese työvälineet välittömästi työn jälkeen epoksiohenne SOL 102:lla (Solmaster).
Riittoisuus: 3-4 mm paksulle epoksimassalle / m ², tarvitaan:
EP 6000 1.7 kg, värihiekkaa 4.8 kg ja kvartsihiekkaa 1.2 kg.
Pintalakkaus: LP 2 väritön tai EP 6000 -lakka.