Suomi - Svenska

Työstönesteet

Solmasterin kasviöljypohjaisilla työstö-öljyillä enemmän voitelukykyä ja terveellisempi työympäristö. Ympäristöystävällisyyden lisäksi voitelukyky ja työturvallisuus ovat biohajoavaan kasviöljyyn perustuvan työstö-öljyn vahvoja ominaisuuksia mineraaliöljyihin verrattuna.

Solmaster Oy -rypsiöljypohjaisten tuotteiden kehitystyötä vuodesta 1987

Kasviöljypohjaisten työstö-öljyjen käyttö ei sinänsä ole mikään uusi asia. Esim. sodan jälkeisissä metallialan oppikirjoissa käsitellään naurisöljyn käyttöä työstämisessä. Tuolloin kokeiluihin ajoi puute mineraaliöljystä. Sittemmin kasviöljyt unohdettiin, kunnes vuonna 1988 toimme metalliteollisuudelle pioneerina pohjoismaissa kasviöljypohjaisen rypsiöljystä valmistetut työstö-öljyn ja emulsion. Tällä kertaa syynä on kuitenkin ollut pyrkimys entistä parempaan voitelukykyyn sekä huoli työntekijöiden terveydestä ja ympäristön tilasta.

Rypsiöljy metallintyöstöön

Biohajoava, puhdas ja helposti pestävä rypsiöljy metallintyöstössä tuo monia merkittäviä etuja. Työstön taloudellisuus kasvaa. Päästään parempiin tuloksiin työn tehokkuudessa, laadussa ja turvallisuudessa perinteisiin öljyihin verrattuna. Hyvien voiteluominaisuuksien ja tehokkaan korroosiosuojauksen ansiosta työstön tarkkuus ja pinnan korkeat laatuvaatimukset täyttyvät. Terien käyttöaika pitenee, mikä mahdollistaa suurempien sarjojen työstön. Kustannuksia säästyy monella tavalla, työturvallisuus lisääntyy, koska haitalliset ilman ärsykkeet ja syttymisherkkyys vähenevät.

GREEN LINE Tuotevalikoima

Tällä hetkellä vihreän linjan EKO sarjasta löytyy hydrauli- ja leikkuuöljyjä, johdeöljyjä, työstöemulsioita ja kierretahnoja. Työstö-öljyt soveltuvat hyvin myös lasiteollisuudelle leikkaamiseen, hiontaan ja peilipintojen kuvioiden työstöön.

CUT LINE Tuotevalikoima

Vuonna 2006 markkinoille tullut CUT 300 työstöneste soveltuu lähes kaikille metalleille ja työmenetelmiin, esimerkiksi sorvaukseen, poraukseen, kierteitykseen, jyrsintään sekä yleiseen muovaavaan ja muokkaavaan työstöön, myös työstökeskuksissa.

Nanoteknologia tarjoaa uusia ulottuvuuksia

Solmaster kehittää yhdessä teknillisten korkeakoulujen kanssa aivan uusia työstönesteitä ja voitelutuotteita perustuen nanoteknologiaan. Solmaster astuu täten jälleen kerran pohjoismaisten teollisuuskemikaalivalmistajien joukon kärkeen uusien erikoistuotteiden kehityksessä. Jokaista tuotetta testataan tarkkaan realistisissa oloissa ennen kuin se tuodaan markkinoille.

Valitse haluamasi tuote vasemmasta valikosta.


Solmaster työstönesteanalyysi

Esimerkki aikataulutuksesta

Palvelu ratkaisee työstönestemarkkinoilla