Suomi - Svenska

CUT NB

CUT NB mullistava työstöneste uutuus Solmasterilta

Miten saadaan kemikaalien ympäristö- ja terveyshaitat parhaiten kuriin? Solmaster on vastuullisena teollisuuskemikaalien tuottajana pitkään pyrkinyt kehittämään turvallisempia tuotteita käyttämällä biohajoavia raaka-aineita. Nyt siirrytään seuraavaan vaiheeseen – muutetaan tuotteiden reseptit siten, ettei enää tarvitse käyttää vaarallisiksi luokiteltuja aineita. Uusi työstöneste CUT NB on lajissaan ensimmäinen Pohjoismaissa ja edelläkävijä myös eurooppalaisessa mittakaavassa.

”Tuotekehitysosastomme on jälleen kerran tehnyt uranuurtavan työn. CUT NB ei sisällä aktiivisia biosideja, vaan tuotteen rakenne itsessään estää mikrobien kasvua työstönesteessä. On kuitenkin olennaista, että pitoisuus on oikealla tasolla – vähintään 6 %. Ihanteellinen toimintaväli on 8-19 % pitoisuus. Tämä taso takaa myös parhaat tekniset työstöominaisuudet”, kertoo Pasi Korkkinen Solmaster Oy:lta.

”CUT NB on 40-juhlavuotemme hieno ensimmäinen tuote-uutuus. Tuote on puolisynteettinen ja sisältää 12 % mineraaliöljyä. Synteettiset kasviöljypohjaiset ainesosat parantavat voitelua yhdessä synteettisten estereiden ja glykolien kanssa.  Tuotteen pH on korkea, tiivisteessä 10,5 ja käyttöliuoksessa 9,2, mikä suojaa työstönestejärjestelmiä ja pitää koneet puhtaina. Johdeöljyt erottuvat hyvin.”

Tuote ei sisällä alkanoliamiineja eikä booria ja se on suojattu kuparia ja kobolttia vastaan. CUT NB soveltuu useimpien metallien työstöön – myös muoviin! Hyvät tulokset saadaan laajoissa kierteityksissä. Vaativat poraukset onnistuvat myös ruostumattomissa materiaaleissa. Tuote sopii mainiosti myös hiontaan. Ammattilaiset arvostavat työstönesteen matalavaahtoisuutta ja aineen vähäinen haju luo mukavamman ilmapiirin työpaikalla.

Tuoteseloste

Käyttöruvallisuustiedote