Suomi - Svenska

SOLMASTER – En kunnig specialist på teknokemi: fungerande, effektiva produkter, omsorg om vår miljö, en nordisk filosofi

ilmakuva Tiiriskankaantie
Tiiriskankaantie 4-8, Hollola

Korta fakta om Solmaster-koncernen


Solmaster-gruppen är en av Nordens ledande tillverkare av industrikemikalier och produkter för ytbeläggning.Våra huvudprodukter är bearbetningsprodukter för metall- och verkstadsindustrin, golvbeläggning för byggbranschen och rengöringsmedel för olika slags fordon. Under mer än 35 år har vi kraftigt utvidgat vårt sortiment och det omfattar i dag mer än 200 olika produkter. Många av dem bygger på bionedbrytbara, naturliga råvaror – vårt företag har länge tillhört pionjärerna på vägen mot ett hållbart samhälle.

Solmaster-koncernen bedriver både produktutveckling och produktion i egen regi i lokaler i Hollola och i Lahtis i Finland. Försäljning och marknadsföring sker via ett omfattande nätverk av återförsäljare och representanter. Förutom på den finska marknaden är vi aktiva också i grannländerna. Försäljningen till Sverige och Skandinavien sköts via vårt eget dotterbolag, Solmaster AB, i Stockholm.

Företagets bakgrund


Solmasters historia började år 1976, då den unge försäljningschefen Matti Korkkinen kom på tanken att ta fram en serie utmärkta teknokemiska produkter som var anpassade för den finska marknadens behov. De första kunderna hittade han bland åkeriföretag i Lahtisområdet och den här målgruppen är fortfarande viktig för företaget, både i hemlandet och på exportmarknaderna.

Nästa viktiga steg togs då representanter för livsmedelsindustrin föreslog att man kunden använda matolja som råvara. Solmaster tillhör de verkliga föregångarna i Finland och Norden, när det gäller utvecklingen av bionedbrytbara produkter. Dessa produkter utgör numera mer än 50 % av sortimentet.

Under årens lopp har vår egen produktutveckling lyckats ta fram många succéprodukter, till exempel bearbetningsvätskor för industrin, golvbeläggning och olika slags specialrengöringsmedel. När sortimentet expanderade under 2000-talet beslöt Solmaster att rationalisera sin produktion och marknadsföring, vilket ledde till att man delade upp verksamheten i två divisioner, Solmaster Chemicals och Solmaster Coatings. År 2012 hade man kommit så långt att produktionslokalerna i Hollola visat sig vara alltför små och den nya fabriken i Lahtis togs i bruk under hösten.

Ilmakuva Yrittäjänkatu 6
Yrittäjänkatu 6, Lahtis

Företagets verksamhetGrundpelarna i Solmasters verksamhet är:

  • En egen, innovativ produktutveckling
  • Vi lyssnar på kunden
  • Vi agerar för en hållbar utveckling
  • Nordiska värderingar, pålitlighet, ärlighet
  • Ett familjeföretag som tar samhällsansvar


Solmasters ratingcertifikat: ”Finlands starkaste”

Solmaster 35 år som expert på industrikemikalier