Suomi - Svenska

Uutiset

03.11.2015

Puhtaat kädet halvin sairausvakuutus


Kansanterveyden suurin edistysaskel rokotusten ja vesikäymälän rinnalla on ehdottomasti parantunut käsihygienia. Asiantuntijoiden mukaan virukset, kuten rinovirukset (hengitystietaudit) ja norovirukset (oksennus-ja ripulitaudit) ovat erittäin sitkeitä ja pysyvät elämään paljaalla pinnalla jopa viikkokausia. Myös tautibakteerit siirtyvät helposti ihmiseltä toiselle käsien kautta. Solmasterilla on valikoimassaan hyvät käsihygieniatuotteet, palkittu monitehoinen Koura ja ylellinen nestesaippua Luxus.

”Sairaalassa on itsestään selvää että peset käsiä huolellisesti jopa minuutin ajan. Myös konepajassa vie aikaa ennen kuin rasva, noki ja muunlainen lika on lähtenyt käsistä. Mutta, tavallisella työpaikalla käsien pesu ruokailun tai WC-käynnin yhteydessä jää usein puolihuolettomaksi. Hyvät aineet edistävät käsihygieniaa ja vähentävät bakteereiden ja virusten siirtymistä,” toteaa Pasi Korkkinen Solmasterilta.

Tässä muutamat perussäännöt:

  1. Vältä syömästä käsillä, pureskelemasta kynsiä tai hieromasta silmiä sormilla.
  2. Pese koko käsi ja kaikki ihon pinnat tarkkaan vedellä ja saippualla, ota pois sormukset.
  3. Nestesaippua on useimmiten parempi kuin alkoholipitoinen käsihuuhde paitsi influenssavirusten tai eräiden bakteereiden kohdalla.
  4. Peseydy aina kun vaihdat tilaa, esimerkiksi ennen ruokailua, kun lähdet kotiin tai asioille. Silloin katkaiset tartuntaketjun.
  5. Kertakäyttöpyyhe on ehdottomasti paras hygienian kannalta. Kuumailmalaitteet saattavat levittää tartuntaa märistä käsistä hengitysteihin. Märkä käsi edistää tartunnan leviämistä, kuivaa käsiä kunnolla!

 

”Solmasterilla on monivuotinen kokemus käsihygieniasta. Kolmitehoinen Koura on kasviöljypohjainen hyytelö, joka poistaa tehokkaasti öljyn, noen, rasvan ja muun vaikean lian. Rakeet poistavat mekaanisesti lian, kasviöljy liuottaa orgaaniset aineet ja tavallinen pesuaine puhdistaa kädet bakteereilta ja viruksilta. Kouran hellävarainen teho on todistettu puolueettomissa vertailutesteissä.”

Luxus Nestesaippua on tehokkaasti puhdistava, raikastuoksuinen ihonpesuaine päivittäiseen ihohygieniaan. Käyttövalmis nestesaippua sisältää erityisesti ihoa hoitavia ja kosteuttavia ainesosia ja tuote palauttaa ihon luonnollisen happamuussuojan. Luxus on biologisesti hajoava.

”Hyvä käsihygienia on talvikauden halvin sairausvakuutus. Pienellä vaivalla säästyt ikäviltä taudeilta ja pysyt terveempänä ja työkykyisenä pimeän vuodenajan aikana.”