Suomi - Svenska

Uutiset

03.03.2016

EP 10 Epoksipinnoite läpäisee vesihöyryn mainiosti


Uuden betonilattian maalaus voi olla haasteellinen tehtävä. Betoni kovettuu hitaasti ja prosessin aikana vapautuu vesimolekyyleja höyrymuodossa, joten liian tiivis pinnoite saattaa aiheuttaa pinnoitteen hilseilyä. Solmasterin epoksipinnoite EP 10 on kehitetty päästämään veden vesihöyrynä läpi alhaalta ylöspäin, joten säästyy paljon arvokasta aikaa, kun betonilattia voidaan maalata aikaisessa vaiheessa.

Solmasterin suosittua EP 10 Epoksipinnoitetta on nyt testattu VTT:n toimesta vesihöyryn läpäisevyyden määrittelemiseksi. Perusteellinen testi tehtiin standardin EN ISO 7783-1 ja 2 mukaan osana CE-merkintää (EN 1504-2) varten tehtävistä kokeista. Laboratoriotesti antoi selkeän tuloksen. Näytteiden mitattu sD-arvo oli keskimäärin 1,52, joten EP 10 sijoittui parhaaseen I-luokkaan (raja-arvo 5). Tämä kertoo, että tuote on erittäin hyvin vesihöyryä läpäisevä ja soveltuu täten tiloihin, missä vaaditaan pinnoitteen hengittämistä. Toisessa tutkimuksessa selvitettiin, että EP 10 on 100 % vesitiivis ylhäältä alaspäin.

EP 10 soveltuu paitsi tuoreen betonilattian maalaukseen myös pinnoitukseen muissa kohteissa. Navetat, saunat ja parvekkeet voivat talven aikana varastoida melkoiset määrät kosteutta betoniin. Lämpimän kauden alkaessa kosteus nousee höyrynä ylöspäin ja aiheuttaa maalikerroksen hilseytymistä. Hyvä pinnoite päästää vesihöyryn läpi lattian mutta on tiivis nestemäiselle vedelle – aivan kuten EP 10.