Suomi - Svenska

Uutiset

10.05.2016

UR 300 hyväksytty M1 päästöluokkaan


Ympäristöystävällisyys on jokapäiväinen käsite, mutta ympäristölle hellävaraiset tuotteet eivät synny ilman määrätietoista työtä. Solmaster on hyvinkin pitkään kehittänyt tuotteitaan kestävän yhteiskunnan periaatteiden mukaan, hidas, mutta palkitseva prosessi. Tuorein saavutus on tuotteen UR 300 hyväksytty M1-luokitus.

Mikä on sitten M1 luokitus? Luokitus perustuu Rakennustietosäätiön hyväksymään ohjeistoon, joka pyrkii vähentämään rakennusmateriaalien haitallisia päästöjä sisäilmastoon. Valmistajat toimittavat säätiölle tuoteselosteen, käyttöohjeet, käyttöturvallisuustiedotteen ja tutkimusselosteen. Selvityksen jälkeen Rakennustietosäätiö joko hyväksyy tai hylkää luokituspyynnön. M1 on vaativin kolmesta luokasta (M1, M2, M3) ja hyväksyntä edellyttää esimerkiksi erittäin vähäisiä ammoniakin, formaldehydin ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (TVOC) päästöjä. Lisäksi tuotteen pitää olla hajuton.

”Olemme todella ylpeitä siitä, että kehittämämme yksikomponenttinen vesiohenteinen maali Solmaster UR 300 hyväksyttiin M1 luokaan. Saamme merkitä pakkaukset luokitustunnuksella ja käyttää hyväksyntää markkinoinnissa. Mutta, kaikkein tärkeintä on, ettei tuote aiheuta haittaa ihmisille eikä ympäristölle”, toteaa tyytyväinen Pasi Korkkinen Solmaster Oy:ltä.