Suomi - Svenska

Uutiset

27.06.2016

40 vuodessa merkittäväksi kemianalan yritykseksi


Sinivalkoisuus on ollut Solmasterin perustajan Matti Korkkisen johtolanka aivan yrityksen perustamisesta lähtien. – Olin töissä kansainvälisessä kemikaaliyhtiössä, kun 30-vuotiaana päätin, että näitä aineita voi kehittää ja tuottaa Suomessakin. Tasan 40 vuotta sitten syntyi kemikaaliyhtiö Solmaster Oy. Sinivalkoisuus näkyy yhä tänäkin päivänä yhtiössä kaikessa käyntikorteista auton väreihin.

Solmaster on merkittävä teollisuuskemikaalien ja lattiapinnoitteiden valmistaja, jolla on oma tuotekehitys ja laboratorio. Yhtiö suuntautui suunnitelmallisesti metalliteollisuuden teollisuuskemikaaleihin ja betonilattiapinnoitteisiin.
Solmaster on kasvanut 40 vuodessa isoksi 45 työntekijän yritykseksi. Päätuotteet ovat metalliteollisuuden työstönesteet, kuljetuskaluston pesuaineet, rakennusalan betonin muottiöljyt, rakennuskemikaalit, kuten maalinpoistoaine sekä betonilattian maalit ja massat. Rakentajien tuotteista parveke- ja autotalliepoksit ovat saatavana myös väri- ja rautakaupoista.

Perheyrityksessä ollaan yhtä perhettä
Solmasterissa välitetään työntekijöistä. – Useimmat ovat olleet meillä 15-35 vuotta, ja olemme harmaantuneet yhtä jalkaa. Kun työntekijä tulee kysymään yrityksen tulevaisuuden näkymistä aikeinaan ostaa asunto, niin sanon aina, että töitä riittää, kertoo Matti Korkkinen.
Solmaster on perheyritys. Korkkisen vaimo Irma sekä lapset Pia ja Pasi työskentelevät yrityksessä, Irma on vastannut taloudesta, Pia tuotannosta, Pasi yhtiön markkinoinnista, viennistä ja Ruotsissa olevasta tytäryhtiöstä.

Hollolasta Lahteen
Yhtiön pääpaikka, konttori on edelleen Hollolassa, mutta kolme vuotta sitten valmistus ja tuotanto siirtyivät Lahden Möysän teollisuusalueelle, joka ei ole pohjavesialueella.
Pitkän linjan yrittäjä tunnustaa, että vuosiin on mahtunut paljon iloa jos myös vaikeuksiakin. Solmasterin alkutaival ajoittui tiukkaan taloustilanteeseen, ja sittemmin isoja notkahduksia on osunut kohdalle kaksi.
– Lahden tehdasta ostaessamme monet uskoivat taantuman olevan jo takana, mutta näin ei sitten ollutkaan. Vietämme merkkipäivää henkilökunnan kesken kakkukahveilla, kertoo Matti Kokkinen.

Etelä-Suomen Sanomat

Copyright ESS / Sisko Ojajärvi

Solmaster