Suomi - Svenska

Uutiset

26.09.2016

40 vuotta Suomen teollisuuden palveluksessa


Urheilussa kannustetaan yleensä aina kotijoukkuetta. Liike-elämässä tämä sääntö ei ole itsestään selvä. Kotimaiset valmistajat joutuvat taistelemaan kansainvälistä kilpailua vastaan – ainut keino selviytyä on olla luova, järjestelmällinen ja sinnikäs sekä hyödyntää asiakkaiden läheisyyttä tehokkaalla kaksisuuntaisella kommunikaatiolla. Suomalainen teollisuuskemikaalien valmistaja Solmaster-yhtymä täyttää nyt 40 vuotta – suuri ansio menestyksestä kuuluu osaavalle ja valveutuneelle asiakaskunnalle, jonka ideoiden ja palautteen ansiosta tuotevalikoima on ajan tasolla tehokkuuden, ympäristö- ja työturvallisuuden osalta.

”Neljäkymmentä vuotta ankarassa kilpailussa teollisuuskemikaalien markkinoilla on tuonut arvokkaita kokemuksia, mutta myös itseluottamusta – tiedämme että tietotaitomme on sellaista luokkaa, että Solmasterin tuotteet pärjäävät kilpailussa. Olemme tehneet oikeita ratkaisuja, esimerkiksi biohajoavien raaka-aineiden käyttöönotossa, ja olemme olleet riittävän nöyriä kuuntelemaan asiakkaiden mielipiteitä. Siksi olemme jatkuvasti pystyneet tuomaan markkinoille uusia, entistä tehokkaampia tuotteita, joiden kokonaisvaikutus ympäristöön ja työterveyteen on pienempi kuin edellisen sukupolven tuotteilla,” toteaa Solmaster-yhtymän perustaja ja johtaja Matti Korkkinen.

Kohti älykkäitä reseptejä

”Matkamme neljän vuosikymmenen läpi sisältää monta virstanpylvästä. Solmaster valmistaa nyt laajan tuotevalikoiman alkaen huippusuositusta Koura käsienpesuhyytelöstä aina kovaan käyttöön tarkoitettuihin erikoisepoksipäällysteisiin asti. Uusin askel kehityksessä on tuotteiden koostumuksen muuttaminen siten että voidaan välttää haitallisia aineita, vaikuttamatta tehokkuuteen tai muihin teknisiin ominaisuuksiin. Tuore esimerkki on työstöneste CUT NB, joka on lajissaan ensimmäinen Pohjoismaissa. Uutuus ei sisällä aktiivisia biosideja, vaan tuotteen rakenne itsessään estää haitallisten mikrobien kasvua työstönesteessä. Synteettiset kasviöljypohjaiset ainesosat parantavat voitelua yhdessä synteettisten estereiden ja glykolien kanssa. On kuitenkin tärkeätä, että pitoisuus pidetään oikeassa välissä,” kertoo Pasi Korkkinen.

CUT NB ei sisällä booria eikä alkanoliamiineja ja tuote soveltuu useampien metallien ja jopa muovien työstöön. Parhaimmillaan tuote on laajoissa kierteityksissä, mutta CUT NB sopii myös erinomaisesti esimerkiksi ruostumattomien terästen poraukseen.

”Ammattilaiset arvostavat matalavaahtoisuutta ja vähäinen haju tuo miellyttävämmän ilmapiirin työpaikalla. Muut viimeaikaiset työstönesteuutuudet kuten CUT ST lastuavaan työstöön ja CUT LE alumiinin ja teräksen keskiraskaaseen työstöön ovat nyt saavuttaneet suomalaisten konepajojen suosion.”

”Joskus on eduksi olla keskikokoinen valmistaja. Olemme nopealiikkeisiä, tunnemme asiakkaamme henkilökohtaiseksi ja on helppo lähestyä päättäjiä, kun organisaatio ei ole niin laaja ja kasvoton. Siksi pääsemme lähtötelineistä nopeasti, kun hyvä idea tulee eteen, eikä ole vaikeata vaihtaa suuntaa tarpeen mukaan. Kokemus on opettanut 40 vuoden jälkeen mitkä ratkaisut toimivat ja mitkä eivät. Olemme kuitenkin sen verran uteliaita ja ennakkoluulottomia että uskallamme väillä lähteä täysin uusille teille – erotimme pinnoitteet ja muut teollisuuskemikaalit omiksi osastoiksi, SOLMASTER CHEMICALS ja SOLMASTER COATINGS, ostimme uuden jaa modernin tehtaan, otimme ensimmäisten joukossa käyttöön kasviöljyt teollisuuskemikaalien raaka-aineeksi, vaikka maailmassa ja Suomessa oli varsin vähän kokemusta näistä. Rohkeutta palkittiin - nyt Solmasterin maine biohajoavien tuotteiden valmistajana on erinomainen. Yrityksen tulevaisuus ensimmäisten 40 vuoden jälkeen on lupaava, mutta kovassa kilpailussa ei ole mahdollista levätä laakereillaan - otamme kiitollisuudella vastaan kaikenlaista palautetta, jotta meidän ja suomalaisten asiakkaiden yhteinen kilpailukyky säilyisi.”