Suomi - Svenska

2010

14.04.2010

CUT 400 – tärkeä työstönesteuutuus Solmasterilta


Tekniikan kehitys kulkee useimmiten rauhallisesti eteenpäin – valmistajat kehittävät tuotteitaan pienillä muutoksilla. Joskus voidaan kuitenkin puhua sukupolven vaihdosta. Solmasterin uusi työstönestepari, CUT 400 ja CUT 400 M, edustaa juuri tällaista kunnon harppausta. Uutuustuotteen suorituskyky vaativassa lastuavassa työstössä on huippuluokkaa.

CUT 400   CUT 400

”CUT 400 ei ole pelkästään erittäin uudenaikainen ja suorituskykyinen työstöneste. Olemme kehitystyössämme myös ottaneet huomioon hyvän työympäristön ja luonnonsuojelun vaatimukset. Tuotetta on testattu pidemmän aikaa metalliteollisuuden erilaisissa työstötehtävissä. Näiden kokeilujen perusteella uskomme että CUT 400 tuo merkittäviä etuja käyttäjille”, kertoo Solmaster Oy:n Pasi Korkkinen.

CUT 400 soveltuu valuraudan, alumiinin ja teräksen keskiraskaaseen lastuavaan työstöön. CUT 400 M on näiden metallien lisäksi tarkoitettu nimenomaan punametallien työstöön.

”Solmasterin arvokas kokemus muista työstönesteistä sekä tärkeät asiakaspalautteet ja ehdotukset ovat luoneet vankan pohjan uutuustuotteen kehittämiseksi. Hyvä voitelevuus kaikissa oloissa on tietenkin kaiken perusta, mutta olemme onnistuneet yhdistämään tuotteeseen monia muita hyviä ominaisuuksia: hyvä bakteerinsietokyky, hajuttomuus, tahraamattomuus, alhainen vaahtoavuus ja vähäinen sumuuntuminen. Kaksi viimeksi mainittua ominaisuutta on eduksi nopeissa työstökeskuksissa.”

CUT 400 ja 400 M käytetään 4-8 % käyttöliuoksena. Käyttöliuos on sellaisenaan vaaraluokittelematon. Tuote ei myöskään sisällä etanoliamiineja.

Solmaster Oy:n laboratorio tarjoaa asiakkaille myös työstönesteen analyysipalvelut. Solmasterin DF-sarjan puhdistus- ja desinfiointiaineet lisäävät työstönesteiden elinikää. Niiden käyttö työstönesteen vaihdon yhteydessä varmistaa että voitelujärjestelmä on puhdas ja käyttökelpoinen.