Suomi - Svenska

2010

11.11.2010

Solmasterin tuotteelle myönnettiin Joutsenmerkki


Kemian teollisuus on jo pitkään pyrkinyt vähentämään tuotteiden haitallista vaikutusta ympäristöön. Hollolassa toimiva, suomalaisomisteinen teknokemian yritys Solmaster on vuosikymmenien aikana kulkenut tämän suuntauksen eturintamassa. Aktiivisen kehitystyön ansiosta Solmasterin ML Maalarinliuottimelle on nyt myönnetty Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki (Nordic Ecolabel). Kyseessä on ensimmäinen joutsenmerkkituote Solmasterin valikoimissa.

Aika on rahaa, ei vähiten rakennusurakan yhteydessä. Tarvitaan siis tehokkaita työvälineitä ja aineita, mutta nykyään ei enää luonnon kustannuksella. Solmaster ML Maalarinliuotin on vesiliukoinen liuotintiiviste, jota käytetään pintojen pesuun ennen maalausta. Jotta tällaiselle tuotteelle voidaan myöntää Joutsenmerkki, tulee sen täyttää tiukat, raaka-aineita, pakkausta ja toimivuutta koskevat vaatimukset. Esimerkiksi kaikkien tuotteen sisältämien tensidien tulee hajota biologisesti niin hapellisissa kuin hapettomissakin olosuhteissa, eikä tuote saa sisältää biologisesti kertyviä säilöntäaineita.

ML Maalarinliuotin on maalareille tuttu tuote, joka on ollut markkinoilla jo vuodesta 1976. Jotta tuotteelle voitiin myöntää Joutsenmerkki, tuli sen koostumukseen tehdä joitain muutoksia. Tuote on nyt täysin hajusteeton ja väriaineeton, mutta teholtaan kuin ennen. Puhdistustehokkuuteen vaikuttavia ainesosia ei jouduttu muuttamaan.

ML Maalarinliuotin poistaa tehokkaasti rasvan, öljyn, noen ja muun lian – sen lisäksi pinttyneen lattiavahan ja vanhat tapetit. Tuote tekee vanhan maalipinnan mataksi korvaten soodapesun. Se soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa veden käyttö on rajoitettua.

-Yhteispohjoismainen Joutsenmerkki on erinomainen tunnustus Solmasterin pitkäjänteisestä filosofiasta, jossa käyttäjäturvallisuus ja huoli ympäristöstä kulkevat käsi kädessä tuotteiden tehokkuuden kanssa. Arvioimme tarkkaan käytettävien raaka-aineiden ominaisuuksia, esimerkiksi biologisen hajoavuuden kannalta”, toteaa Pasi Korkkinen Solmaster Oy:ltä.

-Oma tuotekehitysosastomme on pintakemian sovellutusten asiantuntija, ja pitkä kokemuspohja on suureksi avuksi kun halutaan kehittää entistä ympäristöystävällisempiä tuotteita tai muuntaa olemassa olevia suosikkituotteita. Solmaster Oy on omaksunut Pohjoismaissa yleisesti hyväksytyt, kestävän yhteiskunnan periaatteet ja meillä on nyt tästä loistava osoitus, ensimmäinen Joutsenmerkillä varustettu tuote.

SFS Ympäristömerkki lehdistötiedote.