Ett rent företag är ett framgångsrikt företag

”Den annalkande våren avslöjar skoningslöst de spår som den långa vintern efterlämnat i företagets lokaler. En rejäl tvätt och en grundlig rengöring gör medarbetarna positiva och höjer företagets självkänsla, då både besökare och kunder möter en väldoftande och skinande ren miljö. Under årens lopp har Solmasters egen produktutvecklingsavdelning tagit fram nya rengöringsprodukter, ofta i nära samarbete med sina kunder,” berättar Pasi Korkkinen på Solmaster och tillägger att företaget redan tidigt började använda sig av biobaserade råvaror.

AS 4 Teho är ett verkligt ’undermedel’

AS 4 Teho är på många vis ett flaggskepp för Solmaster med sin kombination av effektivitet och miljöskonsamhet. ”Produktens effekt bygger på en lyckad kombination av ingredienser, som också fått godkännande av branschförbundet för Olje- och biobränsle i Finland”, förklarar Pasi Korkkinen.

AS 4 Teho har länge varit en favorit bland städbolag och fastighetsserviceföretag i både Finland och Sverige. Med medlet rengör man ytterst krävande objekt, tunnelbane- och pendeltåg, bilhallar, hotell, verkstadsgolv etc. Biolösningsmedelsbaserade AS 4 Teho biter nu ännu effektivare på smutsen. Den nya kompositionen innehåller aerobiskt nedbrytbara råvaror. Vissa ingredienser som fosfater och silikater har eliminerats helt och hållet.

”Svårlöst fett- och oljebaserad smuts tas bort mycket väl, särskilt som man låter medlet verka under 2–5 minuter innan tvätt och sköljning.  Produkten levereras som ett drygt koncentrat – en lösning på 5–10 % räcker till för de flesta ändamål. AS 4 Teho lämpar sig för användning både i golvtvättmaskiner och när man använder sig av traditionella metoder”, säger Pasi Korkkinen. ”Medlet kan skummas, vilket gör att tvätteffekten ökas och man kan hantera stora ytor snabbt – därmed störs företagets kärnverksamhet så litet som möjligt.”