Solmaster Oy

45 vuodessa merkittäväksi kemianalan yritykseksi

Solmaster Oy on kotimainen teollisuuskemikaalien ja lattiapinnoitteiden valmistaja.
Tuotevalikoima tarjoaa runsaasti laadukkaita tuotteita ammattilaisille ja omatoimirakentajien käyttöön. Päätuotteita ovat metalliteollisuuden työstönesteet ja rasvanpoistoaineet, rakentamisessa käytettävät lattiapinnoitteet, muottiöljyt ja kuljetuskaluston puhtaanapitoaineet.

Solmaster on pitkään ollut kestävän kehityksen edelläkävijä, sillä 1976 perustetussa yrityksessä kasviöljypohjaisten työstönesteiden kehittäminen aloitettiin jo vuonna 1987.
Yli 40 vuotta kestäneen toiminnan aikana laajentunut tuotevalikoima käsittää tällä hetkellä noin 100 erilaista tuotetta. Merkittävä osa tuotteista perustuu biologisesti hajoaviin, luonnollisiin raaka-aineisiin.

Yhtiöllä on kaksi osastoa: Solmaster Chemicals ja Solmaster Coatings.

Solmaster Chemicals valmistaa kattavan valikoiman teknokemiallisia tuotteita teollisuuden käyttämistä voitelu- ja työstöaineista erikoispesuaineisiin ja rakennusalan käyttökemikaaleihin. Solmaster Coatings valmistaa pinnoitteita ammatti-, maatalous- ja kotikäyttöön. Jälleenmyyjien kautta tapahtuvan tuotemyynnin lisäksi Solmaster Coatings tarjoaa lattiapinnoituksia avaimet käteen -palveluna kokeneiden asennusryhmien toteuttamana.
Tuotekehitys ja tuotanto on keskitetty Lahden toimipisteeseen. Tuotteiden myynnistä eri käyttäjäryhmille vastaa laaja jälleenmyyjä- ja edustajaverkosto lähellä asiakasta. Solmasterilla on oma tytäryhtiö Ruotsissa ja tuotteita myydään Suomen lisäksi lähimarkkinoilla paikallisten maahantuojien kautta.

Solmaster Oy:n toiminnan peruspilarit
• Asiakkaan kuunteleminen, jalkautuminen ammattikäyttäjien pariin
• Oma innovatiivinen tuotekehitys ja valmistus kotimaassa
• Toiminta kestävän kehityksen puolesta, huolenpito ympäristöstä
• Pohjoismaiset arvot, luotettavuus, rehellisyys
• Perheyrittäjyys ja yhteiskuntavastuu

Laatu ja sertifioinnit

Pakkausalan ympäristörekisteri

Huolehdimme ympäristöstämme myös pakkausten kierrätyksen ja hyötykäytön osalta. Osallistumme elinkeinoelämän luomaan järjestelmään, jota Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy ylläpitää. Tietoja PYR Oy:n toiminnasta saat www.pyr.fi

 

 

Pintaurakoitsijat ry

Solmaster on Pintaurakoitsijat ry:n jäsen vuodesta 1994.
Vuonna 1912 perustetun Pintaurakoitsijat ry:n jäsenyritykset muodostavat koko maan käsittävän pintakäsittelyalan ammattilaisten verkoston, jossa työskentelee yli 3000 ammattilaista. Lisätietoja: www.pintaurakoitsijat.fi