Usein kysytyt kysymykset

Yleistä

EP 10 on vesiohenteinen, hengittävä ja telattava epoksipinnoite. EP 1 on telattava epoksimassa.

EP 1:llä saavutetaan 3 kertaa paksumpi kulutuskerros verrattaen EP 10.

Järjestelmä on suunnattu ensisijaisesti ammattilaisille. Mikään ei estä sen laittamista itse, mutta suosittelemme sen tekemistä aikaisemman kokemuksen omaaville. Ammattiurakointi on hyvin suositeltavaa. 

Tuote on suunniteltu betonilattioille sekä sisätilojen puupinnoille.  Kysy tilannekohtaista lisätietoa Solmasterin asiantuntevilta myyntiedustajilta.

Ei. Emme suosittele, sillä painepesurista syntyy usein tahattomia roiskeita.

Jos kyseessä on kylpyhuonetila, voimme suositella tuotteistamme SH 1 kaakelipintojen desinfioivaa puhdistusainetta. 

Autonpesua ei saa suorittaa kuumenneelle pinnalla. Esimerkiksi kuumana kesäpäivänä auton tulee olla hetki varjossa, jotta pellit jäähtyvät. Sama asia koskee moottorin kuumaksi lämmittämää konepeltiä. Voit huuhdella auton kylmällä vedellä, joka viilentää auton nopeammin.

EP10

Varmistu pinnoitettavan pinnan puhtaudesta. Lue pohjatyöt osio!

Sekoita hartsi- ja kovetekomponentit huolellisesti 1:1 ja ohenna vedellä 20-35%. Pinnoite levitetään telalla tai siveltimellä ristiin levittäen 30 minuutin kuluessa. Levitä toinen kerros ohentamattomalla EP 10:lla

EP 10 on suunnattu kellaritilojen pinnoittamiseen, autotalleihin, parvekkeisiin, eläinsuojien seiniin ja vapaa-ajan asuntojen saunoihin ja pesutiloihin. EP 10 soveltuu loistavasti laajojen tuotantotilojen pinnoitukseen!

Tämä riippuu kohteesta. EP 10 soveltuu myös vapaa-ajan asuntojen pesutiloihin. Ota yhteyttä asiantuntevaan myyntiedustajistoon, joka neuvoo sinua tilannekohtaisesti.  EP 10 ei sertifioitu vesieristyspinnoitteeksi!

Tämä riippuu kohteesta. EP 10 soveltuu myös vapaa-ajan asuntojen saunojen lattialle. Ota yhteyttä asiantuntevaan myyntiedustajistoon, joka neuvoo sinua tilannekohtaisesti.  EP 10 ei sertifioitu vesieristyspinnoitteeksi!

Riittoisuus on n.3-4 m2 litralla (valmista hartsi-kovetekomponenttiseosta)

Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 97 %. RH% on 97%

-Ensimmäisenä betoniliima tulee poistaa ja on varmistuttava siitä, että pinnalla ei ole öljyä tai muuta likaa, joka estää pinnoitteen tarttumisen. Uudelle betonille riittää RKL Happopesu käsittely.

-Hionta on hyvä tapa puhdistaa lattiasta kaikki työnjäljet, jolloin siitä tulee tasainen ja hyvä pinta pinnoitteelle. Näyttää siistiltä.

-Hionta ei ole välttämätön, jos olet tyytyväinen pinnoitettavan pinnan tasaisuuteen ja näyttävyyteen. 

-EP10 ei ole täyttöaine!

Kyllä, kaikki hilseilevä maali on poistettava. Näin taataan uuden pinnoitteen pitkä käyttöikä ja laadukas pinta.

Suosittelemme vähintään C35 kovuusluokan tasoitteita. Varmista aina tasoitevalmistajalta epoksipinnoitteen soveltuvuus!

Lattia pitää tasoittaa ennen pinnoittamista, jos siinä ilmenee halkeamia tai kuoppia. Kokemuksella Ardex A 46- tasoite on soveltunut hyvin. EP 10 ei ole täyttöaine. Varmista aina tasoitevalmistajalta epoksipinnoitteen soveltuvuus!

Käsittelemätön betonipinta on aina pohjustettava.  Vanhalle betonille primerointi tehdään puhdistuksen/hionnan jälkeen. Jos vanha pinnoite on hyvin kiinni alustassa, ei primerointi ole välttämätön. Kunhan vanha pinnoite on puhdas ja se on karhennettu uuden maalipinnan tarttumista varten.

Ohenna valmis 1:1 hartsi- ja kovetekomponentti seos vedellä, lisäämällä 20–35 % vettä. Levitä siveltimellä tai telalla ristiin levittämällä. Esimerkiksi 1 L hartsia + 1 L kovetetta + 0,5 L vettä.

Liukuestehiekoitus tehdään kvartsihiekalla ensimmäisen eli primeroinnin ja toisen pinnoitekerroksen väliin. Hiekka levitetään tasaisesti kylvämällä/ sirottelemalla märälle primer (1. kerros) kerrokselle. Pinnoita toinen kerros normaalisti hiekan päälle. Hiekan riittoisuus n. 15- 20 m² litralla.

A-pohja on vaaleimmille sävyille. A-pohjassa hartsiosa sävytetään 1 x tilavuuden mukaan eli väripastaa laitetaan yksinkertainen määrä.

C-pohja on tummemmille sävyille. C-pohjassa hartsiosa sävytetään 2x tilavuuden mukaan eli c-pohjaan sävytetään tuplamäärä väripastaa.

Tikkurilan Solid EP-M on pohja, johon suosittelemme sävytyksen. Ensisijaisesti suosittelemme Tikkurilan AVATINT sävytysjärjestelmää.

Tehdassävytetyt vaaleanharmaa 01 (RAL 7038), keskiharmaa 03 (RAL 7001), valkeanharmaa 02 (RAL 7035), maalarinvalkoinen 54 (RAL 9016) ja väritön 90.

Kun betonilattia liipataan tai hierretään, pinnalle nousee vesisementtikerros, joka kuivuessaan muodostaa heikon irtonaisen kalvon. Tämä kalvo on poistettava ennen pinnoitusta. Kalvo estää pinnoitteen imeytymisen!

Tekovaiheessa pinnoitettavan autotallin tulee olla + 10 c°, jotta työt voidaan tehdä toimivassa ilmastossa. Täten turvataan pinnoitteen kovettuminen sekä oikea toiminto.

Mikäli työmaalla on kahta eri hartsin valmistuserää, olisi ihanne ne sekoittaa yhteen ennakkoon tai siirtyessä kokonaan toiseen erään, sekoitetaan siirtymän hartsipurkeista puolet ja puolet.

Värieroja voi syntyä esimerkiksi kovettumisreaktion alkamisesta ennen pinnoitteen levittämistä/telausta. Hartsi tulee sekoittaa huolella, ennen yhdistämistä kovetteeseen!

Yleisesti pinnoitteen alle jääneitä epäpuhtauksia luullaan ilmakupliksi. Tarkista tämä ensin! Joskus harvahuokoinen ja huono laatuinen betoni saattaa aiheuttaa kuplimista. Tällöin ilmakuplat ovat jääneet huokoisiin sisälle ja alkavat puskea pinnoitteen läpi, joka aiheuttaa esimerkiksi kraattereita. Kuplimisen voi ehkäistä huolellisella ja hyvällä pohjatyöllä ja primeroinnilla!

Avatut purkit voidaan säilöä ja käyttää 6 kk sisään ensimmäisestä avauksesta. HUOM! purkit tulee sulkea tiiviisti ja säilyttää yli +10 c° asteessa.

Reagoinut/ Kovettunut hartsi- kovetekomponenttiseos on sekajätettä. Samoin myös työkalut, joissa kyseistä seosta on. Märkä hartsi ja kovete sellaisenaan ovat ongelmajätettä, ne toimitetaan ongelmajätteen keräyspisteeseen. Parhaiten asiassa neuvoo paikallinen jätteenkäsittelylaitos. 

Primer kerros lasittuu, jos sen päälle ei pinnoiteta varsinaista epoksipintaa 6-8h sisällä primeroinnista. Lasittuneelle pinnalle levitetty epoksipinnoite, ei tartu pohjaan kunnolla kiinni.