CUT 400 Työstöneste

solmaster tuote-kuva

Puolisynteettinen veteen sekoitettava työstöneste

Uudistettu Solmaster CUT 400 on hyvin voiteleva puolisynteettinen veteen sekoitettava yleistyöstöneste, jonka kehittynyt emulsioteknologia takaa sille erinomaiset ominaisuudet nykyaikaisessa metallintyöstössä ja koneistuksessa. Kehittyneet ominaisuudet parantavat muun muassa voitelevuutta, paineenkestoa ja terienkulumista, emulsion stabiilisuutta ja pitkäikäisyyttä, mikrobien sietokykyä sekä vaahdonestoa.

Edut

Hyvä voitelevuus

Yhdistelmä huippulaatuista mineraaliöljyä, synteettisiä voitelun lisäaineita ja paineenkestoa parantavia yhdisteitä varmistaa työstettävien kappaleiden laadukkaan työstöjäljen ja vähentää terien kulumista. Ei sumuunnu eikä tahraa.

Pitkä elinkaari

Uusi emulsiotekniikka takaa tuotteelle erittäin pysyvän emulsion ja pidentää tuotteen elinkaarta ja vaihtoväliä sekä vähentää työstökeskusten puhdistustarvetta.

Erittäin vähävaahtoinen

Soveltuu nykyaikaisiin työstökeskuksiin, joissa käytetään korkeita nopeuksia ja paineita, myös pehmeän veden alueella.

Tehokas korroosiosuoja

Monimetallisuojaus ja VOC-vapaat korroosionestoaineet antavat tehokkaan suojan korroosiota vastaan.

Pitkäaikainen mikrobien sietokyky

Biostabiileihin komponentteihin ja uuden biosidilainsäädännön hyväksymiin mikrobien torjunta-aineisiin perustuva formulointi pitää pH:n oikealla tasolla, vähentää syntyviä hajuja ja vähentää jälkihoitotuotteiden käyttötarvetta.

Käyttäjäystävällinen

Tuote ei sisällä klooria, booria, rikkiä, nitraatteja, fenoleja, vaarallisia alkanoliamiineja.

Käyttö

Cut 400 soveltuu keskiraskaasta raskaaseen työstöön: sorvaus, jyrsintä, poraus, kierteitys ja katkaisu. Tuotteella voidaan työstää erilaisia teräksiä, valurautaa, alumiinia, puna- ja keltametalleja sekä kovamuovia.

Tuote sekoitetaan veteen ennen käyttöä, jolloin se muodostaa kirkkaan ja pysyvän emulsion. Tiiviste lisätään aina veteen.

Käyttöpitoisuus 6 – 10 %. Raskaassa työstössä voidaan tarvittaessa käyttää vahvempaa seosta.

 

Nesteen vaihdon yhteydessä huolehdi järjestelmän perusteellisesta puhdistuksesta ja desinfioinnista (Solmaster DF-liuos, DF-TS, ja DF 110). Erillinen puhdistusohje ja käyttöturvallisuustiedote ovat saatavissa valmistajalta. Käyttöliuoksen valmistamisessa suosittelemme automaattisen sekoituslaitteen käyttöä.

Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa teknisissä ja käyttöön liittyvissä asioissa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Pakkauskoot:

  CUT 400 Työstöneste
  Tuoteseloste Käyttöturvallisuustiedote Työstökoneen puhdistusohje Jälkihoitotuotteiden käyttöohje Työstönesteiden huolto- ja ylläpito-ohje

  Tekniset tiedot

  Ulkonäkö: Kellertävä, öljymäinen
  Käyttöpitoisuus: 6 – 10 %
  pH-arvo (konsentraatti): 9,5
  Ominaispaino: 0,985 kg/dm3
  Refraktometrikerroin: 1,5
  Emulsio: Kirkas
  Varastointi: +5 – 30°