Turvallinen kotimainen valinta vuosiksi eteenpäin

Solmaster Oy:n juuret kantavat vuoteen 1976 ja yrityksen perustajan Matti Korkkisen ajatukseen kehittää hyviä tuontia korvaavia teknokemiallisia tuotteita suomalaisille. Ensimmäiset asiakkaat löytyivät rakennusliikkeistä, jotka ovat edelleen tärkeä asiakaskunta kotimaassa ja vientimarkkinoilla. Oma tuotantolaitos valmistui Päijät-Hämeeseen Hollolaan 1979.

Solmaster on biohajoavien tuotteiden pioneereja Suomessa. Merkittävän kehitysaskelen Solmaster otti 1980-luvulla, kun yhteistyö elintarviketeollisuuden kanssa tuotti idean käyttää rypsiöljyä raaka-aineena. Solmaster toi uutena Suomen markkinoille myös testeissä menestystä niittäneet sitrusöljypohjaiset pesu- ja puhdistusaineet. Solmaster on kehittänyt useita muitakin menestystuotteita, kuten teollisuuden työstönesteet, lattiapinnoitteet ja erilaiset betonimuottiaineet.

Tuotanto on vuosien kuluessa kehittynyt ja siirretty isompiin tiloihin Lahteen vuonna 2012, mutta yksi asia on pysynyt samana: toiminnan perusajatuksena alusta alkaen ollut käyttäjälle turvallisten ja ympäristöä kuormittamattomien tuotteiden valmistaminen. Tänä päivänä Solmaster työllistää 45 henkeä ja palveluverkosto kattaa koko Suomen sekä Ruotsissa sijaitsevan tytäryhtiön kautta muut Pohjoismaat. Merkittävä osa tuotteista perustuu biologisesti hajoaviin, luonnollisiin raaka-aineisiin.

Solmaster Oy kesällä 2021