Kärkiuutuus Solmasterilta – EKO Teräemulsio 10

18.6.2019

Puu on edelleen Suomen tärkeimpiä raaka-aineita. Laatuvaatimusten noustua tarvitaan entistä parempia työvälineitä sekä myös kalliiden koneiden ja työkalujen huoltoa ja jatkuvaa kunnossapitoa. Huonot terät voivat pilata huomattavia rahallisia arvoja puun sahauksessa ja työstössä.

 

 

Tuomme nyt markkinoille sahateollisuuden uutuuden, vedellä ohennettavan kasviöljypohjaisen terien voiteluaineen EKO Teräemulsio 10.

”Veteen sekoitettava voiteluaine pitää terät terävinä, vähentää huoltotarvetta ja estää pihkaa tarttumasta teriin ja sahalinjan rulliin. Tämän lisäksi tehokkaat korroosionestoaineet suojaavat sahanteriä ruostumiselta ja värjääntymiseltä, esimerkiksi kun linja seisoo viikonlopun yli”, kertoo Pasi Korkkinen Solmasterilta.

Uutuus tuo myös muita etuja. Sahalaitoksessa käytetään orgaanisia raaka-aineita, joten puussa ja ilmassa on runsaasti home- ja hiivasieni-itiöitä sekä erilaisia bakteereja. EKO Teräemulsio 10 sisältää tehokkaita lisäaineita, jotka suojaavat putkistoa ja suuttimia haisevilta mikrobeilta.

”Taloudellisesta näkökulmasta EKO Teräemulsio 10 vähentää puhdistuksen tarvetta ja pienen kulutuksen ansiosta vuosikustannukset vähenevät.”

EKO Teräemulsio 10 on biohajoava ja luokittelematon tuote.