Mikä pinnoite sopii parhaiten autotalliin?

 

Autotallille on yhtä monta käyttötarkoitusta kuin on autotallejakin. Autotalli on monella varastokäytössä, jolloin tilasta löytyy sekalaista tavaraa aina työkaluista pahvilaatikoihin ja talvirenkaisiin. Toisilla taas on puhdas ja huoliteltu talli, jossa autolle on paikkansa. On hyvä miettiä eri pinnoiteratkaisujen välillä, millaisen pinnoitteen tila tarvitsee.

 


Joskus autotalli toimii ns. sekavarastona ja tällöin pinnoituksena toimii loistavasti kevyempään rasitukseen suunnattu EP 10 Epoksipinnoite.

 

EP 1 Epoksimassa

Solmasterin EP 1 Epoksimassa on vahva kaksikomponenttinen epoksipinnoite, jolla saadaan aikaan kestävä pinta. Pinnoite on nimenomaan suunnattu kestämään autotallin kulutusta niin kesällä kuin talvella. Epoksimassaa löytyy kahdessa eri värisävyssä: Vaaleanharmaa (RAL 7038) sekä Keskiharmaa (RAL 7001).

 

EP 10 Epoksipinnoite

Enemmän varastotarkoituksessa oleviin, kevyemmän rasituksen autotalleihin on suunniteltu EP 10 Epoksipinnoite. EP 10 on vesiohenteinen, M1 luokiteltu sekä vesihöyryä läpäisevä pinnoite.

 

Pohjatyö, pohjatyö ja pohjatyö…

Autotallin pinnoituksessa tulee huomioida pinnoitettavan betonipinnan laatu. Betonilattiat ovat yleisesti kuluneita sekä kuopillaan monissa vanhoissa autotalleissa. Mahdollisesti autotallissa voi olla myös vanha ja kulunut pinnoite betonin päällä.

Vanha betoni jää näkymään epoksimassan alta. Jos kulumat ja kuopat haluaa täyttää epoksimassalla, tulee autotallin pinnoitus remonttiin varata suurempi budjetti, kuin mitä on ajateltu. Paras tapa on täyttää kuopat sekä kolot vahvalla tasoitteella, joka omaa hyvän päällemaalaus ominaisuuden. Esimerkiksi Ardex A 46 on tasoite, jonka on todettu toimivaksi autotalli kohteissa. Tasoite antaa pinnoitteelle mahdollisimman hyvän pohjan, jolloin lattiasta saadaan tasainen ja huoliteltu.

Alla oleva vanha pinnoite tulee aina tarkastaa ennen pinnoitusta. Kaikki irtoileva pinnoite tule hioa/raapia irti, jotta uuden pinnoitteen alle ei jää huonoa pohjaa. Tämän jälkeen pinnoitus tehdään normaalisti.

 


Huoliteltu epoksipinnoite autotallissa luo siistin sekä arvokkaan vaikutelman.

 

Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa teknisissä ja käyttöön liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä lomakkeella tai lähetä sähköpostia myyntipalvelu@solmaster.fi

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

8/2022