Solmasterin rypsiöljypohjainen muottiöljy mukana Tampereen ratikkatyömaan toteutuksessa

19.10.2021

Tampereella tänä vuonna käyttöön otettu Tampereen Raitiotie oli mittava urakka. Projektin loppuun saattamisessa oli mukana monia kotimaisia yrityksiä. Myös Solmaster oli mukana toteutuksessa. Toimitimme betonisten ratapölkkyjen valmistukseen tuhansia litroja muotinirrotusöljyä, jonka ominaisuudet takasivat tasaisen ja laadukkaan pinnan.

EKO muottiöljy 18 on kotimaiseen rypsiöljyyn perustuva, ympäristö- ja käyttäjäystävällinen betoniteollisuuden muotinirrotusöljy. Luokittelematon tuote on tuoksuton ja miellyttävä käyttää. Valuprosessissa tuote on riittoisa perinteisiin mineraaliöljyihin verrattuna, sillä vain yksi levityskerta riittää. Tuotteella saavutetaan tasainen ja laadukas valun pinta. Ruiskuttamalla levitettävällä tuotteella on erinomainen levittyvyys ja vähäinen sumuuntuvuus. Tuote suojaa lisäksi muottia korroosiolta ja vähentää muottien puhdistustarvetta.

 

Solmaster muotinirroitusaine Muottiöljy 18 toimi loistavasti ratapölkkyjen valmistuksessa.

 

Tampereen raitiotien rakentaminen on yksi mittavista Tampereen kaupungin rakennuskohteista. Kokonaispituudeltaan 23 kilometrin pituinen kaksihaarainen raitiotie toteutetaan allianssimallina, jossa hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat tilaaja ja palvelutuottajat yhdessä yhteisellä allianssiorganisaatiolla. Raitiotieallianssin muodostavat tilaajaosapuoli Tampereen kaupunki sekä palveluntuottajaosapuolet VR Track Oy, YIT Rakennus Oy ja Pöyry Finland Oy.

 

Kuva: Wille Nyyssönen/ Raitiotieallianssi
Artikkelikuva: Wille Nyyssönen/ Raitiotieallianssi

 

Lisätietoa saat paikallisilta myyntiedustajilta tai Solmaster Oy:n myyntipalvelusta myyntipalvelu@solmaster.fi.