Ekologinen ja trendikäs harrastus – Maalinpoistoaine apuna!

7.1.2022

 

Vanhojen huonekalujen ja esineiden entisöinti on ekologinen ja trendikäs harrastus. Yksi entisöinnin tärkeimmistä vaiheista on pohjatyö. Hyvällä pohjatyöllä on valtava merkitys lopputulokseen ja sen näyttävyyteen. Isovanhempien nurkista tai kirpputoreilta löytyvät huonekalut ovat loistavia entisöinnin kohteita. Suunnittele työ huolella niin et vahingossa pilaa nostalgista huonekalua.

 

Puhdistus ja maalinpoisto

Tee huolellinen pölyn, öljyn ja muun lian poisto. Apunasi voit käyttää Solmasterin Maalipesua, joka soveltuu loistavasti esipesuaineeksi. Jos huonekalun pinnalla on maalikerros tai kerroksia, tulee ne poistaa. Paras tapa maalinpoistamiseen on maalinpoistoaineen käyttö. Maalinpoistoaineen avulla maalin saa rapsutettua huonekalun pinnalta pois varovasti. Solmasterin Maalinpoistoaine MP EKO soveltuu tähän loistavasti. Maalinpoistoaine on lähes 100% haihtuva, joten se ei jätä jälkiä. MP EKO on testatusti tehokas maalinpoistoaine ja se poistaa useamman maalikerroksen.

 

Hionta ja puhdistus

Maalinpoiston jälkeen huonekalu tulee hioa. Hionnan tarkoituksena on poistaa epätasaisuudet ja valmistella pinta uudelleenkäsittelyä varten. Hio tasaisesti puun syiden mukaisesti. Jos huonekalu on viilutettu, varo ettet hio puuviilupintaa puhki. Hionnasta aiheutunut hiomapöly on tärkeää puhdistaa ennen uutta pintakäsittelyä. Kostuta pyyhintäliina esimerkiksi maalipesulla ja pyyhi pölyt tai imuroi pinta puhtaaksi.

 

Katso valtakunnalliset Solmaster jälleenmyyjät täältä!

 

Lisätietoa sekä ohjeita maalinpoistosta voit kysyä myyntipalvelu@solmaster.fi.