Oikean työstönesteen valinta on ratkaisevassa roolissa

10.5.2021

Lahdessa sijaitseva Ramtec Oy valmistaa korkealaatuisia Robi-, Hytera- ja Kenguru-laitteita. Ramtec Oy toimii myös erilaisten hitsattujen ja koneistettujen teräsosien sopimusvalmistajana. Tuotteita nähdään työkoneissa mm. kaivinkoneiden kauhoina, tärylevyinä, murskaimina, kourina ja seulakauhoina.

Yhtiö työllistää Lahden toimipisteessä 18 henkilöä ja tuotantoketjuun mahtuu monia eri vaiheita aina suunnittelusta hitsaukseen, koneistukseen ja maalaamisesta pakkaamiseen.

Asikastarina Solmaster X Ramtec- Katso video!

 

Sami Natri, Ramtec Oy ja Seppo Keltanen, Solmaster Oy. Kuva: Solmaster Oy

 

Ramtecin tuotannossa työstetään pääsääntöisesti S355 ja Hardox 400 teräksiä, jotka materiaaleina vaativat sekä työkaluilta, että työstönesteeltä paljon. Tässä tarkoituksessa synteettinen paineenkestolisäaineistettu työstöneste toimii loistavasti.

Erilaiset työstövaiheet, kuten hionta, leikkaus, jyrsintä, avarrus, poraaminen ja kierteitys (manglaava ja leikkaava) onnistuvat moitteettomasti. Kaikilla työstöyksiköillä, joissa työstönestettä tarvitaan, käytetään Solmaster CUT 20 S työstönestettä.

 

Kaikilla Ramtec Oy:n työstöasemissa käytetään Solmasterin CUT 20 S työstönestettä. Kuva: Solmaster Oy

 

Kulmakivenä on asiantunteva ja huolehtiva palvelu.

Sami Natri, Ramtec Oy

 

Ramtec Oy on panostanut työstönestejärjestelmäänsä hankkimalla nykyaikaiset laitteet. Lahden toimipisteessä oleva järjestelmä on täysin automatisoitu. Järjestelmä itsessään sisältää kaksi suurta työstönestesäiliötä, joissa on kiinnitettyinä pumput, pinnanvalvonta-anturit sekä pitokytkimet.

Pumput siirtävät työstönesteen automatisoidusti työstöyksiköille, joista palautuskaivot nappaavat nesteen takaisin kiertoon. Järjestelmän ansiosta työstönestettä voidaan kierrättää useaan otteeseen. Nesteen talteenotto on erittäin tehokasta, jolloin nesteen hukkahäviöt saadaan minimoitua.

”Kulmakivenä yhteistyömme kannalta on asiantunteva ja huolehtiva palvelu. Olemme saaneet tarvittavan tuen oikeiden työstönesteiden valinnassa sekä niiden käytössä. Emme tingi laadusta. Työn jälki pitää olla priimaa, sillä tuotteemme päätyvät kohteisiin, joissa niihin kohdistuu valtavia voimia ja kulutusta. Olemme olleet tyytyväisiä ja suosittelemme Solmasteria työstönestevalinnoissa!”

Sami Natri. Menetelmät, Työnjohto ja Osto/Myynti, Ramtec Oy

 

Työstöneste valinnalla on suuri merkitys

Oikean työstönesteen valinta vaatii aina hyvää kommunikaatiota asiakkaan ja myyntiedustajan välillä. Kun käytettävät työstömenetelmät, työstettävät materiaalit ja mahdolliset erityistarpeet on huomioitu, on helpompi suositella sopiva neste konepajalle käytettäväksi. Tällöin minimoidaan ongelmien syntymahdollisuudet tulevaisuudessa työstönesteeseen liittyen ja saadaan pidettyä asiakas tyytyväisenä.

”Solmasterilla työstönesteasiakkuuteen kuuluu myös jatkuva työstönesteen kunnon seuranta. Asianmukainen seuranta parantaa koneen käyttäjien työturvallisuutta ja säästää yrityksen resursseja sekä rahaa. Edustajamme käyvät ottamassa näytteitä koneissa kiertävistä nesteistä ja toimittavat ne analysoitaviksi laboratorioomme.

Laboratoriossa tehdään visuaalisen tarkastelun lisäksi mittauksia, joissa määritetään mm. työstönesteiden pH, pitoisuus ja mikrobiologinen tila. Analyysien valmistuttua asiakas saa raportin työstönesteiden kunnosta ja mahdollisista suositeltavista toimenpiteistä, esimerkiksi jälkihoitotuotteiden käytöstä. Näillä toimilla varmistetaan työstönesteen mahdollisimman pitkä elinkaari ja vähennetään tarvetta järjestelmän puhdistukseen ja työstönesteen vaihtoon.”

Ville Holopainen. Tuotekehityskemisti, Solmaster Oy

 

Lisätietoa saat Solmasterin myyntiedustajilta tai myyntipalvelusta myyntipalvelu@solmaster.fi.