Maalinpoistoaine loistava työkalu kirkkotyömaille

26.1.2022

Suomessa on kymmeniä, ellei satoja puukirkkoja. Vanhat puukirkot ovat historiallisia rakennuksia, joiden saneerauksisa tulee olla hellävarainen. Vanhoissa puukirkoissa on yleisesti haastavia kohtia, joissa työskentelytavat sekä välineet poikkeavat normaaleista kohteista.

Yleisin kirkkotyömaan vaihe on vanhan maalipinnan poistaminen ja uuden maalaaminen. Malipinnan poistamiseen on olemassa monenlaisia konsteja, mutta historiallisissa kohteissa tulee pintaa käsitellä varoen. Maalinpoistamisessa tulee siksi yleisesti käyttää maalinpoistoainetta, jonka vaikutuksesta vanha maali on mahdollista kaapia tai pestä hellävaroen puun pinnasta.

Maalinpoistoaine levitettiin ensin kirkon seinille, jonka jälkeen sen annetaan vaikuttaa. Vaikutuksen johdosta vanha maalipinta alkaa kupruilemaan. Kupruileva pinta on mahdollista poistaa helposti esimerkiksi painepesurilla, kuten kyseisessä kohteessa toimittiin.

 

Maalinpoistoaine joka on lähes 100% haihtuva

Maalinpoistoaineen hyödyt kirkkojen saneerauksissa tulevat esiin myös muillakin tavoin, kuin sen hellövaraisuudessa. Maalinpoistoaineet ovat yleisesti valmistettu raaka-aineista, jotka ovat lähes kokonaan haihtuvia. Näin puun pinnalle ei jää ylimääräisiä aineita tai jäämiä, jotka tekisivät puurakenteille haittaa.

Solmaster Maalinpoistoaine on tehokas ja luotettava ratkaisu kirkkotyömailla. Monien vuosien kokemuksella osaamme auttaa oikeiden aineiden valinnassa sekä niiden määrissä, jotta työ onnistuisi sujuvasti sekä tehokkaasti. Toimitimme Maalinpoistoaine MP EKO:a Nastolan puukirkon saneeraukseen.

 

Puun jälikäsittely helpottuu valtavasti, jos maalinpoiston yhteydessä puuhun ei jätetä jäämiä tai muita haitallisia aineita. Nämä vaikuttavat taas uudelleen maalaamiseen ja sen aloittamiseen.

 

Lisätietoa saat paikallisilta myyntiedustajilta tai Solmaster Oy:n myyntipalveluun myyntipalvelu@solmaster.fi