Maalinpoistoaine loistava työkalu kirkkotyömaille

26.1.2022

Suomessa on kymmeniä, ellei satoja puukirkkoja. Vanhat puukirkot ovat historiallisia rakennuksia, joiden saneerauksissa tulee olla hellävarainen. Vanhoissa puukirkoissa on yleisesti haastavia kohtia, joissa työskentelytavat sekä välineet poikkeavat normaaleista kohteista.

Yleisin kirkkotyömaan vaihe on vanhan maalipinnan poistaminen ja uuden maalaaminen. Maalipinnan poistamiseen on olemassa monenlaisia konsteja, mutta historiallisissa kohteissa tulee pintaa käsitellä varoen. Maalinpoistamisessa tulee siksi yleisesti käyttää maalinpoistoainetta, jonka vaikutuksesta vanha maali on mahdollista kaapia tai pestä hellävaroen puun pinnasta.

Maalinpoistoaine levitetään ensin kirkon seinille, jonka jälkeen sen annetaan vaikuttaa. Vaikutuksen johdosta vanha maalipinta alkaa kupruilemaan. Kupruileva pinta on mahdollista poistaa helposti esimerkiksi painepesurilla, kuten kyseisessä kohteessa toimittiin.

 

 

Maalinpoistoaine joka on lähes 100% haihtuva

Maalinpoistoaineen hyödyt kirkkojen saneerauksissa tulevat esiin myös muillakin tavoin, kuin sen hellävaraisuudessa. Maalinpoistoaineet ovat yleensä valmistettu raaka-aineista, jotka ovat lähes kokonaan haihtuvia. Näin puun pinnalle ei jää ylimääräisiä aineita tai jäämiä, jotka vahingoittaisivat puurakenteita tai hankaloittaisivat uudelleen maalaamista.

Solmaster Maalinpoistoaine on tehokas ja luotettava ratkaisu kirkkotyömaille. Monien vuosien kokemuksella osaamme auttaa oikeiden aineiden valinnassa sekä niiden määrissä, jotta työ onnistuisi sujuvasti sekä tehokkaasti.

 

Toimitimme Maalinpoistoaine MP EKO:a Nastolan puukirkon saneeraukseen – katso video!

 

Lisätietoa saat paikallisilta myyntiedustajilta tai myyntipalvelustamme myyntipalvelu@solmaster.fi.