Näin onnistut auton pesussa!

1/2023

 

Olipa sää minkälainen tahansa, auto kannattaa pestä ympäri vuoden säännöllisesti.
Talviaikaan varsinkin maantiesuola ja kura tarttuvat auton maalipintaan tiukasti ja esim. lumen harjaaminen sekä likaisen tuulilasin skrapaaminen lisäävät pinnan naarmuuntumisen riskiä.
Auto tulisi pestä riittävän usein, jolloin maalipintaan ei synny pinttynyttä likaa ja lika irtoaa helpommin.

Auton peseminen ei ole rakettitiedettä, kunhan muistat nämä kaksi asiaa.

1. Valitse kunnon pesuaineet. Pesuainevalinnalla säästät monet kirosanat, sillä huonoilla pesuaineilla lika vain levittyy paikasta toiseen.
2. Käytä puhtaita pesuvälineitä! Likaiset pesuvälineet naarmuttavat maalipintaa ja aiheuttavat vain tuhoa.

 

Esipesu

Esipesun tarkoitus on valmistella auto varsinaista pesua varten. Esipesun ansiosta maalipinnalta saadaan poistettua mahdollinen irtolika sekä pinttymät. Etenkin irtolika on tärkeä poistaa ennen varsinaista pesua naarmuuntumisen ehkäisemiseksi.

Käytä vaahdotinta
Pesuainevaahdotin on painepesuriin kytkettävä lisäosa, joka synnyttää pesuaineesta ja vedestä kuohkean vaahdon. Vaahto suihkutetaan pestävälle pinnalle, jonka jälkeen vaahtokerroksen tulee antaa vaikuttaa auton pinnalla 1-10min. Kun pesuaine on ehtinyt vaikuttamaan, huuhdellaan auto runsaalla vedellä.
Jos sinulla ei ole vaahdotinta, voi esipesuaineen levittää auton pinnalle esimerkiksi paineruiskulla.
Tämän jälkeen on hyvä aloittaa varsinainen pesu.
Solmaster AS 40 soveltuu loistavasti käytettäväksi niin esipesuvaiheessa kuin varsinaisessa pesussa!

 

Varsinainen pesu

Varsinaiseen pesuun tulee käyttää siihen soveltuvia aineita ja välineitä.
Solmaster AS 40 tehopesu soveltuu henkilöautojen ja muun kuljetuskaluston pesemiseen. Pesuaine on tiiviste, joten liuoksen vahvuutta voidaan säädellä riippuen pesukohteesta.

Pesuvälineenä on hyvä käyttää esimerkiksi auton pesemiseen tarkoitettua pesukinnasta. Pesukinnas ei naarmuta autoa, kuten esim. vanhat harjat tai muut kovat materiaalit.

Varaa pesupaikalle runsaasti vettä ja puhtaat ämpärit. Pidä pesukinnas puhtaana vaihtamalla ämpärin pesuvesi säännöllisesti. Tee pesu johdonmukaisesti, aloittaen katosta ja siirtymällä lasien kautta konepellille ja oviin. Kinnastuksen jälkeen huuhtele auto alhaalta ylöspäin, jotta ylhäältä valuva vesi ei huuhdo pesuainetta pois liian aikaisin.

Vanteet ovat usein kaikista likaisimmat ja niiden peseminen kannattaa jättää viimeiseksi. AS Vannepesu soveltuu loistavasti vanteiden pesuun, sillä se poistaa jarrupölyn ja irrottaa pinttyneen lian. Vannepesuaine soveltuu myös raudanpoistoon esimerkiksi auton kyljistä. Pestyäsi kaikki paikat huolellisesti, huuhtele auto ja tarvittaessa käsittele lopuksi vahalla tai haluamallasi pinnoitteella.

 

Jos auto on pinnoitettu tai vahattu ja sitä pestään riittävän usein, ylläpitopesuun riittää pelkkä esipesu vaahdottimella. Ennen pesun aloittamista varmistu pesupaikkasi soveltuvuudesta, sillä niihin saattaa kohdistua erilaisia säädöksiä.

Nollakelillä auton pesu sujuu vaikkapa kotipihalla painepesuria käyttäen. Pesupaikka on tarpeen jos ulkona ollaan päästy pakkasen puolelle.

Kesähelteillä auton metallipinnat tulee jäähdyttää vedellä tai pitämällä autoa varjoisassa paikassa, ettei pesuaineliuos pääse kuivamaan kuumalle pinnalle aiheuttaen kiinnipalaneita valumajälkiä. Lämpimillä keleillä autonpesu suositellaan tekemään osissa.

 

Katso lähimmät jälleenmyyjäsi tai kysy lisää asiakaspalvelustamme.

 

Tilaa uutiskirje ja liity postituslistalle!