Näin onnistut autonpesussa!

7.5.2021

 

Kesä tekee tuloaan ja autonpesuaika on parhaimmillaan! Auton peseminen ei ole rakettitiedettä, kunhan muistat nämä kaksi asiaa.

1. Valitse kunnon pesuaineet. Pesuainevalinnalla säästät monet kirosanat, sillä huonoilla pesuaineilla lika vain levittyy paikasta toiseen.

2. Käytä vain puhtaita pesuvälineitä! Likaiset pesuvälineet naarmuttavat maalipintaa ja aiheuttavat vain tuhoa.

 

Aloita esipesulla!

Esipesun merkitystä ei voi olla korostamatta, sillä sen tarkoituksena on valmistella auto varsinaista pesua varten. Esipesun ansiosta maalipinnalta saadaan poistettua mahdollinen irtolika sekä pinttymät. Varsinkin irtolika on tärkeä poistaa ennen varsinaista pesua naarmuuntumisen ehkäisemiseksi.

 

Käytä vaahdotinta

Pesuainevaahdotin on painepesuriin kytkettävä lisäosa, joka synnyttää pesuaineesta (AS40 Tehopesu) ja vedestä kuohkean vaahdon. Vaahto suihkutetaan pestävälle pinnalle, jonka jälkeen vaahtokerroksen tulee antaa vaikuttaa auton pinnalla useita minuutteja. Kun pesuaine on ehtinyt vaikuttamaan tarpeeksi, huuhdellaan auto runsaalla vedellä. Jos sinulla ei ole vaahdotinta, voi esipesuaineen levittää auton pinnalle esimerkiksi paineruiskulla. Tämän jälkeen on hyvä aloittaa varsinainen pesu.

 

Varsinainen pesu

Varsinaiseen pesuun tulee käyttää siihen soveltuvia aineita ja välineitä. Solmaster AS40 tehopesu soveltuu loistavasti henkilöautojen ja muun kuljetuskaluston pesemiseen. Pesuaine on tiiviste, jonka takia liuoksen vahvuudella voidaan säädellä pesukohteita. AS 40 käy myös loistavasti vaahdottimeen esipesuvaiheessa!

Pesuvälineenä on hyvä käyttää esimerkiksi auton pesemiseen tarkoitettua pesukinnasta. Pesukinnas ei naarmuta autoa, kuten esimerkiksi vanhat harjat tai muut kovat materiaalit.

Varaa pesupaikalle runsaasti vettä ja puhtaat ämpärit. Pidä pesukinnas puhtaana vaihtamalla ämpärin pesuvesi säännöllisesti. Tee pesu johdonmukaisesti, aloittaen katosta ja siirtymällä lasien kautta konepellille ja oviin. Kinnastuksen jälkeen huuhtele auto alhaalta ylöspäin, jotta ylhäältä valuva vesi ei huuhdo pesuainetta pois liian aikaisin.

Vanteet ovat usein kaikista likaisimmat ja niiden peseminen kannattaa jättää viimeiseksi. AS Vannepesu soveltuu loistavasti vanteiden pesuun, sillä se poistaa jarrupölyn ja irrottaa pinttyneen lian. Vannepesuaine soveltuu myös raudanpoistoon esimerkiksi auton kyljistä. Pestyäsi kaikki paikat huolellisesti, huuhtele auto ja tarvittaessa käsittele lopuksi vahalla tai haluamallasi pinnoitteella.

Huom! Auto tulisi pestä riittävän usein, jolloin lika irtoaa helpommin ja maalipintaan ei synny pinttynyttä likaa. Jos auto on pinnoitettu tai vahattu ja sitä pestään riittävän usein, ylläpitopesuun riittää pelkkä esipesu vaahdottimella. Ennen pesun aloittamista varmistu pesupaikkasi soveltuvuudesta, sillä niihin saattaa kohdistua erilaisia säädöksiä.

Huom! Kesähelteillä auton metallipinnat tulee jäähdyttää vedellä tai pitämällä autoa varjoisassa paikassa. Muuten pesuaineliuos voi päästä kuivamaan kuumalle pinnalle ja aiheuttaa kiinnipalaneita valumajälkiä. Lämpimillä keleillä autonpesu suositellaan tekemään osissa.

 

Solmasterin myyntipalvelu vastaa kaikkiin tuotteitamme koskeviin kysymyksiin mielellään joko sähköpostilla: myyntipalvelu@solmaster.fi tai numerosta 03-780 2363.

 

Tilaa uutiskije ja liity postituslistalle!